Tidigare medverkande

Olika sammansättningar av Den Förlorade Generationen genom åren. DFG är ett musikkollektiv på det sätt att nya musikanter kommer och går, vissa har medverkat enbart vid ett fåtal spelningar eller inspelningar och andra spelat med gruppen många år. Att tala om olika fasta konstellationer av gruppen låter sig därför inte göras. Men en indelning av olika generationer är ändå tydlig, där varje generation bestått av en "kärntrupp" och kompletterats av ett stort antal mer sporadiskt inhoppande musiker.

Generation 1. Skellefteå 1996-1997

Tomas Nilsson, sång, gitarr, bas, låtskrivare Andreas Nilsson, sång, gitarr, bas, låtskrivare Linn Saarinen, sång, fiol, låtskrivare David Söderberg, klaviatur, låtskrivare

Generation 1 spelade in vinyl-ep:n Kärnkraftverk och milJArder. Linn och Tomas spelade också in en kassett med några låtar varav tre senare togs med på den första CD:n En mur i ditt fönster.

Generation 2. Uppsala 1998

Tomas Nilsson Niclas Malmberg, klaviatur, bas, sång, låtskrivare Daniel Lexell, fiol, sång, låtskrivare

När Tomas flyttade till Uppsala uppstod en ny generation. Trion kompletterades ofta av andra musikanter på scen men spelade också som just trio och ibland reducerade till duo. Inspelningen av En mur i ditt fönster påbörjades.

Generation 3. 1999

Tomas Nilsson Niclas Malmberg Daniel Lexell Astrid Jansson, sång Magnus Linden, gitarr, sång

Inspelningen av En mur i ditt fönster avslutades. Ett stort antal spelningar under året med olika inhoppande musiker, av vilka Astrid Jansson och Magnus Linden deltog tämligen permanent samtidigt som Daniel Lexell trappade ner sitt engagemang.

Generation 4. Våren 2000

Tomas Nilsson Niclas Malmberg Astrid Jansson Magnus Linden Jimmy Thorsell, percussion, sång Paulina Sundin, sång, tvärflöjt

Under våren framträdde gruppen med en fast föreställning: En dag som idag, där Jimmy Thorsell spelade huvudperson med en delvis talad roll. Inspelningen av nästa CD, En dag som idag, påbörjades.

Generation 5. Hösten 2000-Våren 2001

Tomas Nilsson Niclas Malmberg Andreas Nilsson Linn Saarinen Mari Rosenkvist, sång, låtskrivare Jimmy Thorsell Magnus Linden

När två av originalmedlemmarna, Linn och Andreas, flyttade till Uppsala blev det ytterligare fart i bandets engagemang. Arbetet med En dag som idag slutfördes och man hade efter hand så mycket spelningar att gruppen kunde framträda samtidigt i olika städer med olika konstellationer.

Generation 6. Hösten 2001-2003

Niclas Malmberg Mari Rosenkvist Samuel Possnert, gitarr, sång, låtskrivare Simon, Alderborn, gitarr, trummor, bas, sång, låtskrivare Madeleine Julin, sång Per Eric Rosen, blåsinstrument

I och med att ett stort antal generationare samtidigt flyttade från Uppsala skedde ett omfattande musikerbyte. Fullängdsskivan Vid lägerelden, på torget, i drömmen spelades in och därtill två fyrspårs-CD:n, Kom till McDonalds och Säg nej till Euron. Titellåten till den senare spelades på radio och TV i samband med EMU-omröstningen som nejsidans signaturmelodi.

Generation 7. 2004-2010

Niclas Malmberg Tomas Nilsson Per Eric Rosen

Efter ytterligare flyttar från Uppsala spreds också generation 6 runt om i landet och gruppen kom att framträda allt mer sporadiskt. Ett försök att samlas för ytterligare en skivinspelning misslyckades och utmynnade i att Niclas och Tomas istället spelade in grunder till Tillväxten eller livet, för att sedan komplettera med insatser av andra musiker efter hand. Skivan släpptes 2006 och efter det meddelade Tomas att han helt ville satsa på La Perdita Generacio, det kusinband till DFG som spelade sångerna med texter på Esperanto.

Generation 8. 2011-

Niclas Malmberg Simon Alderborn Per Eric Rosen Linn Rosenkvist, sång, percussion Joakim Alderborn, gitarr Simon Gustavsson, trummor Sara Sjöberg, sång

Efterfrågningar på en come back resulterade nästan i att ett gäng med en del gamla medlemmar och en del nya kunde få ihop en spelning på kulturnatten i Uppsala 2010. Året därpå gick det! En spelning som genererade efterfrågningar på ytterligare spelningar... Och med nya låtar i bagaget påbörjades nya inspelningar.